CACIB kiállítás

2021.07.19. 07:00

Csaknem húsz országból több mint kétezer kutyát hoztak Sárvárra – fotók

A hétvégén háromnapos CACIB nemzetközi kutyakiállítást rendeztek Sárváron. A Vadkert-major második alkalommal adott helyet a rangos seregszemlének. Csaknem húsz országból hoztak állatokat.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Benkő Sándor

Az eseményt a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége rendezte. Harsányi Péter, a nemzetközi kutyakiállítás vezető bírója kérdésünkre elmondta, hogy csaknem húsz országból 2470 kutya érkezett Sárvárra. A nemzetközi kutyakiállításokra általában 130-140 fajtát neveznek be: itt is megjelent ennyiféle kutya.

A klubrendezvényeken 13 fajtával zajlik a bírálat. Minden kutyát egyénileg bírálnak el, fajtánként nemenként, különböző korosztályokban. Sárváron szombaton a nagy versenyben egy máltai selyemkutya lett a kiállítás legszebb kutyája, a második egy rövidszőrű törpe tacskó, a harmadik pedig egy angol szetter.

A verseny után Sárváron klubprogram zárta a napot. Szombaton az egyik emelvényen várakozó Zokni, a négyéves óangol juhász felkészítőjét, Panó Zsoltot szólítottuk meg, aki elmondta: Zokni ma Magyarország legeredményesebb kutyája. Szegedről érkezett. Szinte minden egyes szőr­szálának beállítása minden alkalommal legalább egyórás művelet. A másik ringnél Porszi, a négy és fél éves skót juhász várakozott. Németh Adrienn, a tulajdonosa elmondta: évente 10-12 nemzetközi kutyakiállításon vesznek részt. A sárvárit sem lehetett kihagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában