Elbúcsúzott híveitől a plébános

2021.07.30. 07:00

Dr. Perger Gyula hálatelt szívvel indul új szolgálati helyére, szerenádot is adtak neki Toronyban

Egy évtizednyi szolgálat után ünnepi szentmisén búcsúzott el a hívektől dr. Perger Gyula plébános, akit a megyés püspök a kőszegi plébániára helyezett át. Gyula atya személyes hangú búcsúbeszédében elmondta: hálatelt szívvel indul új szolgálati helyére, és biztosította a híveket arról, hogy imádkozik értük a jövőben is.

Tersztyánszky Krisztina

– Hála csak ott van, ahol szeretet is van – kezdte búcsúbeszédét a plébános, aki tíz éve került Dozmat, Torony, Sé, Bucsu településekre. Rengeteg szép emléket őriz szívében. Megemlékezett azokról az egyházközségekről, ahol papsága két évtizede alatt szolgált. Szóba került Olad, Kámon, az Egyházmegyei Kollégium, Szentkirály, Táplánszentkereszt és Róma is. Találkozások XVI. Benedek pápával, vagy éppen II. János Pál pápa boldoggá avatásának pillanatai. Visszaemlékezett arra a napra, amikor 2011 augusztusában nem kis félelemmel lépett az igehirdető állványhoz. Akkor mind a négy templom rossz állapotban volt, jó látni, hogy mára mind megújultak. A pályázatok, a Püspöki Hivatal, az önkormányzatok és a hívek áldozatos segítségét is megköszönte, hiszen e források nélkül ez lehetetlen vállalkozás lett volna. Felelevenítette az ünnepi liturgiák lelki örömét, a húsvéti, karácsonyi istentiszteleteket, az általa meghonosított fatimai körmenetet, a sok lelki feltöltődést nyújtó zarándoklatot.

Elmondta: a tíz év alatt kilencvennégy jegyespárt esketett, hatszázhárom kisgyermeket keresztelt meg és négyszázhatvanöt elhunytat kísért el utolsó útjára. Dr. Perger Gyula plébános köszönetet mondott a családjának, elöljáróinak, az egyházközség elnökének, a képviselő-testület tagjainak, és a templomban szolgálatot teljesítőknek is, hiszen az ő önzetlen odaadásukra óriási szükség van. Köszönetet mondott Kovács György polgármesternek, és azoknak a közösségeknek, amelyek aktív részt vállaltak abban, hogy a négy falunak virágzó hitélete lehessen.

Az egyházközség nevében Unger Imre búcsúzott, aki kiemelte a plébános önzetlen szeretetét, segítőkészségét, amellyel a fiatalok felé fordult. A meghatódottság hangján szólt Kovács György, Torony polgármestere, aki a lakosság nevében mondott köszönetet mindazért, amit a plébános a településért tett. Dr. Perger Gyula plébános a községért tett szolgálatáért Toronyért Emlékplakettet vehetett át.

A közösségi médián egy videót is közzétettek, ahogy Dr. Perger Gyulát utolsó estéjén elbúcsúztatták Toronyban. Még szerenádot is adtak neki:

Kiemelt képünkön: Dr. Perger Gyula szentmisén búcsúzott, megkapta a Toronyért Emlékplakettet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában