Frissen Vasból

2021.07.23. 08:10

Ezt sem pöfékelik már el – 230 kilogrammot meghaladó vízipipadohányt foglaltak le Hegyfalunál

A moldovai elkövető több mint nyolc millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Szombathelyi Járási Ügyészség jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a moldovai állampolgárral szemben, akitől az adó- és vámhivatal 238 kg magyar adójegy nélküli vízipipadohányt foglalt le 2021 januárjában.

A vádirat szerint az adó- és vámhivatal járőrei közúti ellenőrzés alá vonták a vádlottat a 86. számú főúton Hegyfalu térségében, és megtalálták az általa vezetett buszban a kartonokba és zsákokba csomagolt dohányárut, amit a vádlott Olaszországba akart szállítani, azonban a termék adózott voltát nem tudta igazolni.

A vádlott több mint nyolc millió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A lefoglalt vízipipadohányt a nyomozási bíró elkobozta a büntetőeljárás során. A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában