Frissen Vasból

2021.07.05. 19:09

Fidesz: Az ellenzéki képviselőjelöltek össze-vissza beszélnek, de még az összegekkel sincsenek tisztában

Az ellenzéki cirkusz alatt Hende Csaba ahelyett, hogy csak beszélne, cselekszik – írta a Fidesz szombathelyi szervezete közleményében annak kapcsán, hogy Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke járt ma Szombathelyen, hogy az ellenzéki előválasztás jelöltjeit mutassák be.

VN

20210705 MSZP sajtótájékoztató, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Már délelőtt sajtótájékoztatóra hívta szerkesztőségünket Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke és miniszterelnök jelöltje, ahol bemutatta az ellenzéki előválasztás jelöltjeit.

–Sokan vannak, akik a most hangoztatott értékekkel és a 2010 előtti módszerekkel sem értenek egyet, őket szeretnénk megszólítani – fogalmazott a tavaly októberében alakult, magát jobbközépnek valló, de a baloldali értékekre is nyitott párt elnöke. Pálinkás József hozzátette: a baloldali összefogásban nem látják őket szívesen, minden választókerületben külön jelöltet indítanak. Ahol azonban nyernek, ott a vesztes baloldali jelölt visszalép majd a javukra. Az I. számú választókerületben Koczka Tibor, a II.-ban Molnár Miklós, a III.-ban Horváth József Áron lesz az Új Világ Néppárt jelöltje.

Délután aztán Pálinkás József találkozott Nemény András polgármesterrel is.

Ezt a várost már megérintette a változás szele, ezt szeretnénk folytatni – jelentette be Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a párt helyi irodájában ma délután. Az I-es számú választókerületben Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, a II-ben Hencz Kornél, Celldömölk jelenlegi alpolgármestere, a III-ban pedig Ipkovich György, Szombathely egykori polgármestere indul az előválasztáson.

Kunhalmi elmondta azt is, hogy szerinte Karácsony Gergely az egyetlen miniszterelnök-jelölt, akinek van esélye legyőzni Orbán Viktort.

Ungár Péter azt mondta, Szombathelynek olyan országgyűlési képviselője van, amelyik legfontosabb faladatát nem látta el, nem hozott forrást a megyeszékhelyre.

Míg az ellenzék az előválasztással foglalatoskodott, Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Szombathely több mint 300 milliárdos forrást kaphat a következő uniós fejlesztési ciklusban. Erről ITT olvashat bővebben.

A Fidesz szombathelyi szervezete közleményben reagált az ellenzéki politikusok mai nyilatkozataira. Ebből kiderül, hogy Hende Csaba már az előző 2014-2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 208.5 milliárd forintnyi támogatást hozott Szombathelyre, a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban pedig mintegy 472 Mrd Ft fejlesztési forrás juthat Vas megyére.

A Fidesz közleménye:

„Csak beszélnek, siránkoznak, de még a számokkal sincsenek tisztában az ellenzéknek csúfolt bohózat szereplői. Az ellenzéki cirkusz alatt Hende Csaba ahelyett, hogy csak beszélne, cselekszik: hosszú ideje azon dolgozik, hogy az általa és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető Miniszter által meghirdetett Szombathely 300 stratégia meg tudjon valósulni.

Hende Csaba már az előző 2014-2020-ig tartó fejlesztési ciklusban is jelentős támogatásokat hozott Szombathelyre. Ez 208,5 milliárd forint volt.

A 2021-2027-es fejlesztési ciklusban megyei szinten mintegy 472 Mrd Ft fejlesztési forrás juthat Vas megyére.

Szombathelyen legalább 329,2 Mrd Ft fejlesztési forrás válik elérhetővé.

Az ellenzéki képviselőjelöltek össze-vissza beszélnek, de még az összegekkel sincsenek tisztában. Amúgy a tények makacs dolgok, egy autóutat például nehéz letagadni, de azért meg lehet próbálni. Aki nem csak beszél, hanem cselekszik, az Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában