Kiadvány

2021.07.25. 11:00

Fókuszban a megyék

Megjelent a KSH Fókuszban a megyék című negyedéves kiadványának legújabb száma. A webfelületen elérhető tájékoztató a főváros, valamint a 19 megye társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásáról ad áttekintést térképekkel, interaktív grafikonokkal, rövid magyarázatokkal tűzdelve.

Vas Népe

A kiadványból kiderül, hogy a gazdasági-társadalmi folyamatokat 2021 első negyedévében is meghatározták a koronavírus okozta járvánnyal kapcsolatos intézkedések.

Vas megyében az év első három hónapjában többen születtek, de többen is haltak meg, mint az előző év azonos időszakában. A természetes fogyás a megye népességét 551 fővel csökkentette. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma jelentősen visszaesett.

A kiskereskedelmi forgalom volumene 8,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, egy lakosra jutó összege 270 ezer forint volt, ez az országos átlagnál valamivel kevesebb. A tájékoztatóból megtudtuk azt is, hogy a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete (377 ezer forint) 9,1 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában