Frissen Vasból

2021.07.29. 20:00

Fűnyírás: cikkeink után jobb a helyzet Szombathelyen?

Az elmúlt hetekben többször foglalkoztunk a témával: a szombathelyi közterületeken lehangoló látványt nyújt a magasba szökő gaz.

Vas Népe

A Rohonci úton, a Szent Imre herceg utcában, valamint a Stromfelden is jártunk, és írtunk a gondozatlan területekről. Horváth Gábor képviselő még július derekán osztotta meg posztját, amiben a nemrég átadott kerékpárút melletti áldatlan helyzetre hívta fel a figyelmet. A bejegyzést a vaol.hu oldalon is közzétettük, majd úgy értesültünk, a területen rövid időn belül lenyírták a füvet.

„Csak az a szép, zöld gyep, az hiányzik – idehallatszik Poldi bácsi, vagyis Rajz János sóhajtása a régi gyerekfilmből, ami Janikovszky-regényből készült, Palásthy György rendezésében” – írtuk a kép alá, amit a Stromfeld-lakótelepen készített fotós kollégánk. Miután ez megjelent, úgy tűnik, a fűkaszák hangja is felzúgott a lakótelepen.

Egy másik alkalommal arról számoltunk be, hogy a fűnyírás után közterületen maradt zöldhulladékot valaki ugyan összegyűjtötte, azóta is hiába várja, hogy elvigyék. Örömteli, hogy eltűnt a fűkupac.

Nem állítjuk, hogy a szombathelyi zöldterületek gondozásáért felelős döntéshozók az alapján intézkednének, amit a megyei napilapban és a vaol.hu oldalon látnak. Olvasóinkat viszont arra biztatjuk, ha hasonló problémát észlelnek, osszák meg szerkesztőségünkkel, és azt lehetőségeink szerint közzétesszük.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gaztenger-szombathelyen-poldi-bacsi-sohajt-fotok-5088239/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alvallalkozot-is-bevontak-funyiras-szombathelyen-van-ahol-mar-meteresre-nott-a-gaz-4995529/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-tulzas-nyakig-er-a-gaz-szombathelyen-4945741/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/horvath-gabor-szombathely-ennel-tenyleg-tobbet-erdemel-5133230/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában