Frissen Vasból

2021.07.08. 17:00

Gyurácz József az ELTE SEK Biológiai Tanszékének vezetője Pro Natura díjban részesült

A szakmai díj a legrangosabb hazai természetvédelmi elismerés.

vaol.hu

Dr. Gyurácz József azt mondja: azt, hogy a parlagi galambok túlszaporodhatnak a városokban, az emberek nemtörődömsége okozza. A táplálék korlátlanul áll rendelkezésükre

Fotó: Szendi Péter

Az Agrárminisztérium július 6-án az Erdők Világnapja, a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap valamint a Pedagógusnap alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségén Nagy István agrárminiszter és László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a Pro Natura díjakat – írják az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldalán.

A Pro Natura díj a hazai természetvédelem érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató személyeknek, szervezeteknek adományozható. Évente öt díj adható.

Idén Gyurácz József az ELTE Savaria Egyetemi Központ Biológiai Tanszékének vezetője is Pro Natura díjban részesült „a biológus, tudós, tanár, pedagógus generációk magas szintű képzésében elért elévülhetetlen érdemeiért, a madárökológiában elért tudományos eredményeiért”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában