Frissen Vasból

2021.07.09. 11:15

Hende Csaba: helyreigazítást kérünk!

Szombathely országgyűlési képviselője közösségi oldalán közölte: sajtó-helyreigazítást kér, annak elmaradása esetén pedig pert indít azon sajtófelületekkel szemben, amelyek azt állították, mindössze másfél percért utazott Panamába.

VN

20210707 Hende Csaba országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a kormányzati forrásokról, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Hende Csaba a budai milliárdos Ungár Péter által finanszírozott portál kérdésére korábban közölte: Panama Cityben vesz részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén, a szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készíti elő, mint a Steering Committee tagja. A lap ennek ellenére azt állította egy videós beszámoló alapján, hogy másfél percért utazott Közép-Amerikába.

Pénteken a képviselő közösségi oldalán azt írta, az Országgyűlés Hivatala ugyan már tételesen cáfolta a nemzetközi útjával kapcsolatos a rágalmakat, valamint a nem közszereplő feleségét is érintő, lejárató tartamú sejtetéseket, de leszögezi: „A Parliamentary Intelligence-Security Forum irányító testülete tagjaként, a következő budapesti tanácskozást előkészítendő, washingtoni nagykövetünk javaslatára, Házelnök Úr kérésére vettem részt a többnapos és több tartalmi elemből is álló panamavárosi tanácskozáson.

Hozzátette: A konferencia természetesen nem másfél percből állt, a megbeszélések és egyeztetések jelentősen hosszabb időt vettek igénybe, továbbá több szakember előzetes, több hónapnyi előkészítő munkáját. „Feleségem sosem volt a titkárnőm – lévén kétdiplomás jogász -, és sosem járt Panamában. Természetesen sajtó-helyreigazítást kérünk, amelynek elmaradása esetén pert indítunk a rágalmazó sajtófelületekkel szemben” – fogalmazott bejegyzése végén Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely és térsége országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában