Testületi ülés

2021.07.02. 07:00

Jókai és Petőfi helyett Hársfa utca lesz Répcelakon

A járványhelyzet kirobbanása óta múlt csütörtökön ülésezett a répcelaki képviselő-testület. Az ülésen számos fontos, a települést érintő döntés született.

Polgár Patrícia

Szabó József polgármester elmondta: Répcelak egy részén nagy problémát jelent a házszámok elcsúszása, így a település egy részén ezeket meg kell változtatni. Emellett a számozásban is érintett Jókai és Petőfi utcákat közös néven Hársfa utcának hívják majd, a Hunyadi utcában található kis közt pedig Mátyás közre keresztelik.

Az önkormányzat igényfelmérést kíván végezni a Magyar falu program kisállativartalanítási lehetőségével kapcsolatban. A képviselők döntöttek a Százszorszép Óvoda udvarának felújításáról: kerítést javítanak és kerékpártárolót építenek. Pályázatot nyújtanak be az ipari park felé vezető út felújítására. A 210 méter hoszszú szakasz foltozására az önkormányzat rengeteget költött már, úgy látják, most eljött az ideje, hogy végre teljesen felújítsák.

Döntöttek egy üdvözlőtábla-szerű építmény állításáról is, amit a 86-os számú főút lejáratához helyeznek majd. A másik három bevezetőúthoz is új, üdvözlőtáblákat helyeznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában