Intézkedés

2021.07.02. 18:38

Július 3-tól nem kötelező a maszk a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein

A járványügyi helyzet enyhülése miatt kiadott kormányrendelet szerint eltörlik az általános maszkhordási kötelezettséget. Holnaptól sem a közlekedési járműveken, sem az állomásokon és megállóhelyeken nem kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

vaol.hu

A MÁV Start Zrt. egyik vonatára kerékpárokkal felszálló öttagú család a Déli pályaudvaron. A balatoni üdülésük idején a fürdés mellett kerékpáros túrákat is tehetnek. : *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A MÁV-Volán-csoport – eddigi gyakorlatának megfelelően – a hatályos járványügyi intézkedésekkel összhangban jár el. A kiadott kormányrendelet értelmében holnaptól nem kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedési járműveken, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken sem. A maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol – olvasható a MÁV-Volán-csoport közleményében.

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és a személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában