Frissen Vasból

2021.07.14. 11:00

Kábítószert terítettek Szombathely és Sárvár környékén

A Szombathelyi Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűntetőügyben tartott előkészítő ülésen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt bűnösnek mondta ki K.F.M. I. rendű és Sz. A. III. rendű vádlottakat.

vaol.hu

A vádlottak 2017 júniusa és 2020 februárja között rendszeresen foglalkoztak speed és ecstasy tabletták értékesítésével Szombathely és Sárvár környékén.

Az I. rendű vádlott által értékesített, illetve kereskedés céljából tartott kábítószerek együttes hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, míg a III. rendű vádlott esetében ez az érték a csekély mennyiség felső határát lépte túl – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Az előkészítő ülésen az I. és III. rendű vádlottak a bűncselekmények elkövetését a váddal egyezően beismerték.

A Szombathelyi Törvényszék az I. rendű vádlottat 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, emellett vele szemben 1.500.000 forint vagyonelkobzást rendelt el. A III. rendű vádlottal szemben kiszabott 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés-büntetés végrehajtását 5 évre felfüggesztette, és vele szemben 300 napi tétel – összesen 450.000 forint – pénzbüntetést szabott ki.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyészség és az I. rendű vádlott a jogorvoslati nyilatkozatra három napot tartott fenn, a III. rendű vádlott az ítéletet tudomásul vette.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában