Népszerű

2021.07.19. 07:00

Kéktúra és kacsasült – A tömördi falunapra visszajárnak az elszármazottak

Templom- és utcafelújításra nyert pénzt a település, de a kéktúrázók már most örülhetnek, felújították az útvonal népszerű apartmanját.

Budai Dávid

A falunap Tömördön nemcsak arról szól, hogy az itt élők mulatnak egy jót, de arról is, hogy az elszármazottak ilyenkor visszalátogatnak, ez a hagyomány. Kollárits Gábor polgármester elmondta: mindig július harmadik hétvégére tervezik az összejövetelt, így mindenki igyekszik már jó előre úgy alakítani a programjait, hogy ez a nap Tömördé lehessen.

A falu évek óta szépen fejlődik, 2019-ben az orvosi rendelő újult meg 13 millió forintból, idén pedig a templom fog 15, míg az Ady utca és a Schwarcz köz 36 millió forintból meg­szépülni. Ágh Péter országgyűlési képviselő erről is beszélt, amikor ellátogatott szombaton a tömördi vigasságokra. Van aztán egy olyan beruházás is, amely szintén idei, de már megvalósult. Tömörd a Kéktúra útvonalán fekszik, a túrázók között népszerű, három lakótérből álló apartmanházra hárommillió forintot nyertek, amiből aztán jutott pénz egyebek között festésre és új ágyakra is. A beruházással nagyjából két hónapja végeztek.

Egy falunap mit sem ér az eszem-iszom nélkül. Míg a faluház fölött emelkedő dombon főtt a gulyás, a vadpörkölt, melegedett a langallókra váró kemence, a faluház melletti rendezvénysátorban Buday Péter sztárszakács avatta be a helyieket a kacsasütés rejtelmeibe, és ekkor még éppen hogy elkezdődött a délután, az igazi mulatság csak később indult be.

Kiemelt képünkön: Kollárits Gábor polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő a kemencénél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában