Gyerekek és sportolók futottak vele

2021.07.05. 07:00

Körbeviszik az olimpiai lángot – A Rábavidéket is érintették

A szlovén olim­piai fáklya körbehordozása június 30-án érintette a ­Rábavidéket is – ekkor érkezett meg hazánk területére Felsőszölnöknél.

Polgár Patrícia

Fotó: VN/Silva Eöry

A szlovén olimpiai láng május 3-án, Bovecben indult útjára, és július 23-ig, a tokiói olimpiai játékok kezdetéig, azaz 81 nap alatt mind a 212 szlovén önkormányzat területén köszöntik – számol be a zaol.hu.

A fáklya június 30-án este érkezett meg Magyarország területére Martinje-Felsőszölnök határátkelőnél, ahol a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke, Kovács Andrea vette át a lángot, amellyel aztán a helyi gyermekek, fiatal sportolók és sportkedvelők futottak tovább a Miseúton a felsőszölnöki templom melletti parkhoz, ahol a központi rendezvény zajlott. Ezt követően az olimpiai lánggal Kétvölgyre futottak, ahol a Čepinci határátkelőnél a fáklya visszakerült Szlovéniába – tudósít a Magyarországi Szlovének Szövetsége.

Kiemelt képünkön: Kovács Andrea, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke vette át a fáklyát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában