Munkálatok

2021.07.09. 07:00

Látványos átalakulás – A répcelaki tűzoltók egy éve kezdték meg a felújítást

Egy éve vehette birtokba az önkormányzati tűzoltóság és az önkéntes tűzoltó egyesület az egykori művelődési házat, melyet jelenlegi tűzoltólaktanyájukhoz csatolnak hozzá. Mostanra látványos átalakuláson ment át az épület, azonban még korántsem értek a munkálatok végére.

Polgár Patrícia

A már meglevő laktanyához kapcsolódó épület tulajdonrészének 3/5-öd részét vásárolta meg, azonban a városvezetés jóvoltából annak egészét használhatja az önkormányzati tűzoltóság. A répcelaki tűzoltóságnak szüksége volt egy harmadik szerállás, azaz kocsibeálló kialakítására. Ugyanis tavaly a Magyar falu programban ötmillió forintot nyertek el magasból mentő gépjármű beszerzésére. Az összeget a város önkormányzata, illetve három nagyvállalata egészítette ki. A több mint tízmillió forintból az idén tervezik megvásárolni az új tűzoltó autót – tudtuk meg Őri Tamástól, az Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokától. A szerállás lényegében már készen áll az új jármű fogadására – szigetelt elektromos kaput építettek be ide, most végzik a villanyszerelési és fűtésszerelési munkálatokat. A felújítás további részét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán elnyert összegből, valamint önkormányzati támogatásból valósítják meg. Az így kapott pénz a renoválási költségnek csupán egy részét fedezi, így nagy szükség van a Répcelakon szolgálatot teljesítő tűzoltók saját kezű munkájára is – sokuk eredeti szakmájából kifolyólag jelentős szerepet tud vállalni a felújításban, de mindenki igyekszik kivenni a részét a munkából. Ha kell, hétvégén is az új szertárépületen dolgoznak.

A szerálláson túl oktatótermet, konditermet, irodákat és légzőkészülék-töltő helyiséget alakítanak ki az új épületrészben. Bár már látványos a fejlődés, rengeteg munka áll még a répcelaki tűzoltók előtt ahhoz, hogy a teljes épületet belakhassák. A parancsnok úgy számítja, hogy talán jövőre, a helyi tűzoltóság megalakulásának 140. évfordulóján át is adhatják kibővült laktanyájukat – hiszen a már meglévőből nem költöznek ki, csupán kibővítik azt.

Kiemelt képünkön: A tűzoltók (képünkön: Kulcsár Tamás és Nagy Norbert) maguk is kiveszik a részüket a munkálatokból

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában