Ügyészség

2021.07.05. 12:28

Letartóztatták az embercsempészt, aki Pinkamindszentre fuvarozott négy illegális migránst

A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze vasárnap indítványozta annak a lengyel férfinak a letartóztatását, aki 2021. július.1 napján négy szír migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

vaol.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy lengyel rendszámú személyautóba a négy migránst, akik a magyar határt is illegálisan lépték át, a déli határ közelében, Baja térségében vette fel, hogy őket Magyarországon keresztül szállítsa és illegálisan Ausztriába juttassa. A szállításért a terhelt 250 eurót kapott volna.

A gyanúsított a migránsokat Vas megyében, a pinkamindszenti temető közelében rakta ki a személyautóból, hogy gyalogosan lépjék át a magyar-osztrák államhatárt, azonban a körmendi rendőrjárőrök a migránsokat intézkedés alá vonták. A gyanúsított a helyszínről elhajtott, őt 20 perc elteltével Körmend-Horvátnádalján fogták el a rendőrjárőrök.

A Vas Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója vasárnap elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában