vádemelés

2021.07.23. 19:00

Már akkor tudnia kellett, hogy nem adja meg a több milliós kölcsönt, amikor kérte

Ezzel együtt elhallgatta azt is, hogy több éve fennálló adótartozása miatt az adó- és vámhatóság végrehajtási eljárást indított ellene.

vaol.hu

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Sárvári Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki fél éven belül 4,5 millió forintot kért kölcsön a sértettől 2018-ban Sárváron.

A vádirat szerint a vádlott azt ígérte a sértettnek, hogy a kölcsönt jól fizető munkái bevételéből vagy hitelből fogja visszafizetni. A vádlott ugyanakkor elhallgatta a sértett elől, hogy több éve fennálló adótartozása miatt az adó- és vámhatóság végrehajtási eljárást indított ellene. A vádlott anyagi helyzete már a kölcsön felvételekor sem tette lehetővé annak visszafizetését, továbbá köztartozásai miatt hitelt sem tudott volna felvenni. Végül 3,3 millió forint megtérült a sértett kárából végrehajtási eljárás során.

A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában