Színes programok sok támogatóval

2021.07.08. 07:00

Egész Vasalját megtáncoltatták

A pandémia miatt az előző év falunapi rendezvénye elmaradt. Szombaton végre lehetőség nyílt a falunap megtartására, szigorítási intézkedések nélkül.

Civil/Gombásné Judt Magdolna

Vasalja önkormányzata felkészülve várta a meghívottakat. Három kondérban rotyogott a babgulyás, a sátrakat, ugrálóvárakat állítottak. A falu asszonyai nagy izgalommal sütötték az aprósüteményeket, sós ropogtatnivalókat. Az italos sátrak is felkészültek a vendégek fogadására a hidegre hűtött italokkal. A sátor és a pálya között vízpermettel hűthették magukat a vendégek. A program már pénteken délután megkezdődött bagolytúrával, ahol hét akadályon keresztül vezetett az út a rendezvény helyszínére.

A túra után a Klasszis együttes húzta a talpalávalót. Szombaton délelőtt kispályás labdarúgás és kosárlabdatorna várta a fiatalokat. Délután folytatódtak a versenyek a településrészek közötti vetélkedővel. Falutörténeti kérdések, ügyességi feladatok, logikai játékok kötötték le a versenyzőket. Közben arcfestés, nemezelés, agyagozás, íjászat, tandemezés, légvárazás is volt, valamint lovagolhattak is a szórakozni vágyók. Később a zenés, táncos műsorok sorában a körmendi néptáncegyüttes senior csoportja táncoltatta meg a közönséget, piciket, nagyokat egyaránt.

A vacsora után eredményhirdetés és tombolasorsolás következett – negyven felajánlótól érkeztek tombolatárgyak. A Vasalja Kids bemutatója nagy sikert aratott, retro show és végül mulatság zárta a tartalmasra és színesre sikeredett falunapot.

Kiemelt képünkön: Nemcsak a néptáncosok ropták, hanem a falunap résztvevői is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában