Frissen Vasból

2021.07.04. 14:00

Napvitorla, tűzrakó – 39 millió forintból újul meg a Hársas-tó környezete

Sétány felújítás, tűzrakó, napvitorla és két mozgáskorlátozottak számárára is biztonságosan alkalmazható stég. Többek között ezek a fejlesztések valósulnak meg 39 millió forintból a Hársas-tónál.

VN

Fotó: Szentgotthard.hu

A második ütemmel folytatódik a Hársas-tó Horgászturisztikai fejlesztések Vas megyében elnevezésű TOP-projekt. A munkaterület-átadáson a beruházó képviseletében Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke tájékoztatott a tervek szerint nyár végéig megvalósuló fejlesztésekről. Ezek szerint, a tó megújításának legnagyobb eleme a villamoshálózat-fejlesztés, amely során 840 méter hosszan fektetnek majd földkábelt.

A villamoshálózat-fejlesztésével párhuzamosan internetelérés is létesül a strand területén, a tó környezete új tűzrakóval, padokkal és asztalokkal, valamint egy rönkfa játszóelemmel gazdagodik. Építenek két mozgáskorlátozottak által is könnyen és biztonságosan használható horgászstéget, a meglévő homokozó fölé pedig napvitorla, valamint egy turisztikai kamerarendszer kerül. 830 méter hosszúságban megújul zúzalék terítéssel a sétány, ezáltal komfortosabb módon lesz járható a Hársas-tó kedvelt partszakaszai. A beruházások bruttó költsége több mint 39 millió forint, amely kormányzati és uniós támogatással valósul meg. A Hársas-tavi beruházás mellett az Abért-tavon, a Celldömölki-tavon és a Vasvári tavak mentén valósulnak meg további fejlesztések. Ezen projekt keretében az Abért tavi beruházások műszaki átadásra is sor kerül hamarosan.

Kiemelt képen: A szövetség átadta a munkaterületet a kivitelezőnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában