Frissen Vasból

2021.07.04. 12:21

Négy esetben segítettek a balatoni vízirendőrök szombaton

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. július 3-án négy esetben, összesen nyolc személynek segítettek partra jutni.

zaol.hu/vaol.hu

Balatonfenyves, 2020. augusztus 8. Fürdõzõk Balatonfenyvesen 2020. augusztus 8-án. Kelet felõl emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhõmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hõség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A nap folyamán több esetben kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan kikerülni. Három műszaki hibás vitorlás utasait, valamint egy Kite szörföst segítettek ki szorult helyzetükből.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon! – olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában