Hamarosan tisztújítás

2021.07.23. 07:00

Németh Kálmán lemondott a gazdakör elnöki posztjáról

Dr. Németh Kálmán még egyszer utoljára leköszönő elnökként fogadta Szabó József polgármestert hagyományos éves látogatásán.

Polgár Patrícia

Az arató gazdáknál tett látogatás hagyományát is maga dr. Németh Kálmán teremtette meg még polgármestersége idején – az egykori polgármester 2015-től a gazdakör elnöki tisztségét töltötte be, amiről júniusban lemondott. Kiss János, a gazdakör alelnöke szerint a társaság rengeteget köszönhet dr. Németh Kálmánnak, aki szívvel-lélekkel végezte a munkáját, igazi, élő közösséget kovácsolva a gazdálkodókból. Pap György, az egyesület másik alelnöke elmondta: az aratás végeztével megtartják majd tisztújító közgyűlésüket,

amelyen új elnököt és irányító csapatot választanak.

Hozzátette: dr. Németh Kálmán magasra tette a lécet, és az új elnökségnek mindenképp az általa megkezdett, rendkívül termékeny úton kell tovább haladnia. A gazdák Szabó József polgármester látogatása során beszámoltak az idei termés alakulásáról. Elmondták, hogy összességében nem panaszkodhatnak, egyedül a repcetermés okozott komoly csalódást számukra, melyet fagy- és aszálykár is ért.

Arról is szóltak, hogy a pandémia miatti veszélyhelyzet a gazdálkodóknál leginkább a növényvédő szerek és a műtrágya beszerzésénél, valamint a rendezvények elmaradásánál érződött – a munkavégzésnél nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában