Zolgensma

2021.07.13. 07:00

Noel kész a kezelésre, megvan az időpont

Egy egész megye zárta decemberben a szívébe a pusztacsói Horváth Noelt. Az SMA II-es betegségben szenvedő kisfiút rengetegen támogatták, támogatják a gyógyulás felé vezető úton. Már látszik a fény az alagút végén: Noel még a hónap végéig megkapja a drága kezelést.

Polgár Patrícia

Szívünkbe zártuk Noelt, drukkolunk neki!

Fotó: Unger Tamás

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy hónappal ezelőtt jelentette be a Horváth család számára sorsfordító hírt, miszerint Noel számára az állam finanszírozza a hőn áhított, 700 millió forintos Zolgensma génterápiát. A szülők – ahogyan a bejelentés előtt – azóta is mindennap hírt adnak támogatóiknak közösségi oldalukon.

Szívünkbe zártuk Noelt, drukkolunk neki!
Fotó: Unger Tamás

Albérletet keresnek a Bethesda Kórház közelében, mert októberig a fővárosban kell maradniuk Noel érdekében. Az eredeti tervek szerint a kisfiú július közepén kapta volna meg a kezelést, ám náthás lett, ezért a szakemberek július 20-ára tették át a nagy napot. Szurkolunk, hogy addig már ne gördüljön újabb akadály a kis harcos elé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában