polgárőrök

2021.07.21. 07:00

Önként őrzik a rendet Körmenden – A fiatalok toborzására nagyobb hangsúlyt fektetnek

Megtartotta a 2020-as évet értékelő közgyűlését a Körmendi Polgárőr Egyesület, jubileumi emléklapokat és elismeréseket is átadtak.

Markó Petra

Biczó Péter elnök és kollégái munka közben. A polgárőrök a rendvédelmi technikum kibocsátóünnepségén a rendőrséggel közös szolgálatot láttak el

Fotó: Jámbori Tamás

Biczó Péter elnök először megemlékezett az egyesületük huszonöt éves alapításáról és az alapító tagokról. Kiemelte Molnár Sándor alapító elnök személyét is, aki nélkül nem lehetne beszélni Körmenden polgárőrségről, de külön köszöntötte Kercsmár István rendőr alezredest, a Körmendi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjét, aki annak idején az egyesület alakuló ülésén is részt vett, akkor még rendőr hadnagyként.

Biczó Péter elmondta, hogy az elmúlt évtizedek alatt végig kiváló volt a kapcsolatunk mind a rendvédelmi szervekkel, mind pedig a város önkormányzatával. Hozzátette: az önkormányzat és a rendőrség, valamint a város lakossága továbbra is számíthat a polgárőrség munkájára.

Biczó Péter elnök és kollégái munka közben. A polgárőrök a rendvédelmi technikum kibocsátóünnepségén a rendőrséggel közös szolgálatot láttak el
Fotó: Jámbori Tamás

A jövőben nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok toborzására, oktatásokra valamint a közterületi járőrszolgálatok számát is szeretnék növelni – osztotta meg az egyesület terveit Biczó Péter.

Az eseményen részt vett dr. Koncz Gabriella, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője is, aki, mint fogalmazott, nagyra tartja és nagyon büszke a Körmendi Polgárőr Egyesületre. Nagyon sokat segítik a rendőrség munkáját. Örömmel tapasztalta a közgyűlés napján is, hogy a Körmendi Rendvédelmi Technikum kibocsátó ünnepsége alatt is közösen teljesített szolgálatot a rend­őri állomány a polgárőrökkel.

– Jó látni, hogy együtt vannak fiatalok és idősek is, nagyon köszönöm a sok segítséget, amit az egyesület tagjai önként, fizetség nélkül áldoznak szabadidejükből – mondta a rendőr ezredes.

Zárásként Biczó Péter elnök és Németh Tamás VMPSZ- elnökségi tag átadták a jubileumi – 25, 20 és 15 éves – emléklapokat a kitüntetetteknek, majd a tavalyi év munkájának elismeréseként elnöki dicséretben részesítette az öt legtöbb szolgálati órát teljesítő polgárőrt, köztük Kovács Márk ifjú polgárőrt.

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai egyébként legutóbb a 11. AlteRába Fesztivál ideje alatt is szolgálatban voltak: bűnmegelőzési céllal járőröztek a rendezvény helyszínén, illetve a Rába-parti kiskertek és üdülők környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában