A bábosok is újra együtt

2021.07.09. 07:00

Öröm és elfoglaltság: a KMKK ismét megszervezte nyári táborait

A héten a bábosok találkoztak újra a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban. Bár Nagy Márta, az iskolai Tücsök bábcsoport és a KMKK csoportjaként működő felnőtt Ultraviolák vezetője a pandémia idején sem hagyta abba a munkát, azért a valódi találkozásnál nincs örömtelibb.

Ölbei Lívia

A csoportképen a gyerekek a maguk készítette bábokat emelik boldogan a magasba. Nagy Márta kreativitása kifogyhatatlan, és ennek meg is van az eredménye. A járvány idején online, kis csoportokban dolgoztak, online fesztiválokon vettek részt korábbi és újabb bábjátékokkal (A mindentlátó királylány, Elillant pecsenye), szép sikerrel. A legfrissebb hírek szerint a beküldött bábjátékok nyomán meghívást kapott a Tücsök bábcsoport Egerbe, az őszi összművészeti gálára. Éry-Kovács András, az egri Harlekin Bábszínház igazgatója meleg szavakkal dicsérte a celliek „aranyos kis meséjét”.

Véleménye szerint „nagyon ügyesek a gyerekek, jól mozgatnak és kedvesen karakterizálják a játszó figurákat. Nagyon érdekesnek találom a bábok elkészítését, mert a kesztyűs báb lehetőségeit kihasználva sokkal plasztikusabbak a figurák, mint általában. Ez egy nagyon ügyes megközelítése a paravános játékoknak, a kis állatok, különösen a kis kacsa, sokkal többféle oldalról tudja láttatni magát, szinte akrobatikusan is mozgatható. Gratulálok a gyerekeknek, remélem, viszik tovább megszerzett tudásukat. Érdemes lenne később is, már idősebb korukban is a bábszínjátszással foglalkozniuk. Nagy Márta csoportvezetőnek is nagyon gratulálok, hogy ilyen magas szinten foglalkozik a gyermekekkel”.

A KMKK nyári bábos tábora iránti érdeklődés ugyancsak bizonyítja, hogy Nagy Márta – immár évtizedek óta – nem dolgozik hiába.

A ma véget érő táborban persze nem kizárólag bábozással foglalkoztak a gyerekek. Szerepelt a programban mozizás, fürdőzés is. A ma dél­előtti próba után kirándulással zárják a hetet. Azt pedig csak remélni tudják, hogy szeptemberben is személyes jelenléttel folytathatja a munkát a városi általános iskola Tücsök bábcsoportja. A nyári fellépések (amelyekből az Ultraviolák csoport sem marad ki) mellett, lám, már készülni kell az egri vendégjátékra. Az elmúlt években kiderült, hogy Eger mindig szívesen látja a Tücsköket.

Kiemelt képünkön: Bábos tábor a KMKK-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában