Visszatekintő

2021.07.25. 20:00

Retró aratás Nemesbődön, lábon álló gabona égett Körmenden, vendéglátás Bükfürdőn – Ez történt a héten Vas megyében

Lemaradt az elmúlt 7 nap fontosabb vasi eseményeiről? Most bepótolhatja!

vaol.hu

Fotó: Farkas Tamás

Lábon álló gabona égett lakott terület közelében Körmend mellett

Szerdán lábon álló gabona gyulladt ki körülbelül tíz hektáron Körmenden, a Hunyadi utcánál. A lángok lakóházakat is veszélyeztettek. A tűz oltását a körmendi hivatásos tűzoltók kezdték meg, a rajok több vízsugárral védték a környező lakóházakat is a gyorsan terjedő lángoktól. További részletek és képek IDE kattinva érhetőek el.

Vendéglátás Bükfürdőn – Számos pletyka kelt szárnyra, ezért utánajártunk a változásnak

Nem a hosszú évek óta megszokott éttermek és büfék várják ezen a nyáron a gyógyfürdő vendégeit. Hogy miért, arról számos pletyka kelt szárnyra, olvasóink felvetései nyomán utánajártunk a változásnak.

Fotó: Bakos Ágnes

– Hét egység volt bérbe adva korábban, a hírekkel ellentétben senkinek nem mondtunk fel – válaszolta a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke, dr. Gajda Tibor. A fürdő területén már csak a fürdő szolgáltat, saját kézbe vették a vendéglátást, bár ez csak hosszabb távú terv volt: egyes, eddig befelé is kiszolgáló egységekkel a szerződések 2020. december 30-áig, másokkal 2021. december 31-éig lettek volna érvényesek. További részleteket ITT talál.

Retró aratás: negyven évet repültek vissza az időben a nemesbődiek

A 70-es, 80-as éveket megidéző aratást tartottak csütörtök délután a település határában. Az NDK-s géppark találkozója és a jövő hónapban 80 éves Szerdahelyi Dénes születésnapi ajándéka volt ez egyben.

Az alkalomhoz illően öltözve, apró kockás ingben érkezik Dénes bácsi a Nemesbőd határában található búzatáblához, amelynek szélén egy kék Trabant és egy zöld Lada parkol. Utóbbival jött a tsz-elnök, előbbivel a terület tulajdonosa. A német gyártmányú kombájnok és pótkocsis teherautók már aratásra készen állnak, a vizet hordó fiú kancsójába pedig betöltve a hideg szomjoltó.

A baloldali kampány csúcsa: kiderült, ki mikor volt ittas Szombathelyen

A 99 Mozgalom tartott péntek délután fórumot a Fő téren, ahol Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Ungár Péter és Nemény András is részt vett.

Fotó: Cseh Gábor

Telefonon, sms-ben és Facebookon is mozgósított Ungár Péter országgyűlési képviselő kampánycsapata a Fő téri rendezvényre. Péntek délután egymás után álltak színpadra az ellenzéki politikusok, akiket Hajós András konferált fel. Először Szombathely polgármestere, Nemény András, majd Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnöke, Ungár Péter és végül Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere osztotta meg gondolatait. Mindannyian arról beszéltek, fontosnak tartják a kormányváltást. Karácsony Gergely pedig Ungár Pétert látná szívesen ellenzéki képviselő-jelöltként Szombathelyen. A részleteket ITT találja.

Megforduló teherautó alá esett egy robogós Sárváron, súlyosan megsérült

Csütörtökön késő délelőtt egy teherautó haladt Sárváron a Nádasdy utcában, amikor a Berzsenyi utca kereszteződésében a sofőr meg akart fordulni, indexelt, majd lassan balra kanyarodott.

Egy robogós ekkor ért oda, és a már keresztben lévő teherautó oldalába csapódott. A robogó beesett a teherautó alá, ez utóbbi szerencsére lassan haladt, így szinte azonnal meg is tudott állni és a hátsó kerekek nem mentek át a robogóson. A balesetről ITT írtunk.

Fotó: Horváth Balázs

A temetői lopás több Vas megyei temetőben is probléma – Mi lehet a megoldás?

Rövid időn belül másodszor kapunk olvasói bejelentést a szombathelyi Jáki úti temetőben történő viráglopásokról.

Fotó: Unger Tamás

Ezúttal Prejczer Paula szombathelyi olvasónk panaszolta el, hogy a nővérének a sírjáról – amely az amerikai temetői résznél van – harmadik hete minden héten ellopják a virágot. Először egy vázát élővirággal, következő héten a művirágot, a héten pedig a születésnapjára kivitt cserepes virágot vitte el valaki. Az esetről részletesen ITT írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában