Frissen Vasból

2021.07.19. 07:28

Szeles idővel és egyre több napsütéssel indul a hét

A zivatarfelhők kelet felé vették az irányt, az északnyugati szél azonban megélénkül.

vaol.hu

Lassacskán búcsúzik a nyár, legalábbis frissülés várható

Fotó: Unger Tamás

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúlon csökken a felhőzet, egyre több napsütés várható. Ezzel szemben a középső, majd a keleti tájakon még több helyen lehet zápor, zivatar. Késő estére a Tiszántúlra húzódik vissza a csapadék, tovább csökken nyugat felől a felhőzet. Egyre inkább megélénkül, majd megerősödik az ÉNy-i szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. 23 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában