Bemutató

2021.07.09. 07:00

Hiánypótló Szent Márton-kalauz magyar-angol nyelven

Szent Márton nyomában Szombathelyen címmel magyar–angol kétnyelvű kiadványt mutattak be tegnap a Szombathelyi Képtárban.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Cseh Gábor

A hiánypótló kiadvány tömören foglalja össze mindazokat a látnivalókat, amelyeket a turista vagy a zarándok Szombathelyen felkereshet a város híres szülöttével kapcsolatban. A Szent Márton-templomtól egészen addig az ókori amfiteátrum helyén látható acéllemez alkotásig kalauzol, amely a szent kiűzetését örökíti meg.

A dr. Zsámbéky Monika és dr. Kiss Gábor által szövegezett füzet bemutatása kapcsán Csapláros Andrea múzeumigazgató megemlékezett a közelmúltban elhunyt művészettörténészről, akinek sokoldalú munkásságában a Szent Márton-kutatás is helyet kapott.

Orbán Róbert a kiadó, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa részéről elmondta: a kiadvány egy sorozat harmadik darabja, a következő kötet a Duna–Tisza közén található Szent Márton-emlékeket mutatja majd be.

Kiemelt képünkön: Csapláros Andrea kezében a kiadvány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában