Frissen Vasból

2021.07.16. 13:42

Tagadja bűnösségét az idős asszony – A bíróság döntött: egy hónapra börtönbe megy Marika (fotók)

Egy hónapra letartóztatták Marika nénit, aki a gyanú szerint úgy megverte szerdán hajnalban férjét, Laci bácsit, hogy az meghalt. Az asszony ártatlanságát hangsúlyozta és fellebbezett a döntés ellen.

Budai Dávid

A Szombathelyi Járásbíróság pénteken döntött az asszony letartóztatásáról, aki így egy hónapig biztosan a rácsok mögött marad. A Vas Megyei Főügyészség a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a bíróság azonban a bűnismétlés veszélyét nem tartotta megalapozottnak. Az ügyész elfogadta, Marika néni és védője azonban fellebbezett a döntés ellen. Ez egyébként várható is volt, az asszony ugyanis mielőtt a letartóztatásáról döntöttek volna, a bíróság folyosóján leginkább magukra maradt macskái miatt és a befizetetlen csekkek miatt aggódott. A törékeny asszony várakozás közben néha kissé talán vehemensen nyilvánult meg, de inkább azt érezte az ember, hogy csak azért, mert szörnyű igazságtalanság érte, amit kikér magának, mintha egy másik valóságot élt volna, mint mi, mindannyian. Az idős asszony – akit két rendőr kísért vezetőszáron – láthatóan nem is értette, mi történik körülötte, azt hangoztatta, hogy a férjét el szeretné hamvasztani, hamvait pedig otthon szeretné tudni maga mellett, amikor hazamegy.

Miután alig egy óra alatt megszületett a bíróság döntése és kikísérték Marikát a tárgyalóból, még mindig nem volt neki egyértelmű, hogy nem mehet haza. Amikor aztán számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a bíróságról a szombathelyi börtönbe fogják átszállítani, nagyon elkeseredett, sírdogált kicsit, majd emelt hangon kifogásolta, hogy azokban a rongyokban kell lennie, amiben van, miközben folyamatosan ártatlanságát hangoztatta. Információink szerint egyébként a rendőrségen korábban az asszony vallomást tett, de hogy ott hogyan adta elő a történteket, nem tudjuk, feltételezhetően akkor sem ismerte el a bűncselekményt. A vádhatóság szerint viszont nagyon is bűnös, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, dr. Fülöp Erika Hajnalka elmondta, hogy a megalapozott gyanú szerint Marika néni keddről szerdára virradóra kézzel és egy bottal, addig ütötte az idős, mozgásában korlátozott Laci bácsi testét és fejét, hogy az súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt.

Marika nénit pillanatnyilag halált okozó testi sértéssel gyanúsítják, amit kettőtől nyolc évig terjedő elzárással rendel a törvény büntetni, de hogy az ügyészség később pontosan miért emel vádat, még nem tudni. Márpedig ez egyáltalán nem mindegy, ha ugyanis bizonyítottnak látják az egyenes szándékú emberölést, ami esetleg még különös kegyetlenséggel is minősül, akár életfogytig tartó szabadságvesztés is várhat Marikára. Találgatni persze még korai, sok egyéb mellett szükség van az orvosszakértő véleményére is, aki pontosan megállapítja majd a halál okát és valószínűleg az ügy tárgyi súlyára való tekintettel vizsgálni fogják a gyanúsított elmeállapotát is. A szélsőségeknél maradva, mostani tudásunk szerint az sincs kizárva, hogy Laci bácsi már nem élt, amikor Marika néni verni kezdte, márpedig ha így van, akár meg is úszhatja. Ezek persze csak elméleti lehetőségek, idővel remélhetőleg kiderül majd az igazság, az azonban már most biztosnak látszik – ahogyan azt mi is megírtuk – hogy az ügynek csak két szereplője van: Marika néni és Laci bácsi. Laci bácsi már nem él, Marika néni további sorsa pedig az igazságszolgáltatáson múlik.

Mint ismert, szerdán délelőtt, rendőrök lepték el Nárait és hosszasan helyszíneltek az idős házaspár Petőfi utcai házánál. Gyorsan elterjedt a hír, hogy a mindenki által kedvelt, évek óta mozgáskorlátozottként élő 81 éves idős férfival felesége, a 74 éves Marika néni végzett. A szomszédok elmondták, a házastársak gyakran veszekedtek, Marika néni ráadásul nem először verte meg férjét, korábban is rendszeresen bántalmazta, különösen akkor, amikor ivott. Volt, aki szerint csak idő kérdése volt, hogy tragédia történjen, szerdán sajnos megtörtént.

Kiemelt képünkön: Marika néni haza akart menni a macskáihoz, de helyette a szombathelyi börtön zárkája várt rá

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/ezekben-a-percekben-dontenek-arrol-letartoztatjak-e-marika-nenit-fotok-a-helyszinrol-5119940/?fbclid=IwAR0tl8Tp20aU57rOiqU6Z0SKzwfOUl5e3dVXntiQ9wXVGjsZEhEWnZfobHA

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ujabb-reszletek-a-veres-narai-gyilkossagrol-a-rendorseg-is-a-74-eves-not-gyanusitja-5116457/?fbclid=IwAR0G6vYHXcQIRo0VcIkc0yj8rUKkWnOT52v83kcddxDoBgY5A9MZ7t44YxI

https://www.vaol.hu/kek-hirek/gyilkossag-naraiban-5113967/?fbclid=IwAR1NTYUiPz33hnrqDNiNKenUVlhknQLJWiC7TYPZSNC2Qoiqe_kCAKvjU6I

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/csaladi-tragedia-a-feleseg-gyilkolhatta-meg-a-ferjet-a-szomszedok-szerint-kodolva-volt-a-tragedia-5114552/?fbclid=IwAR3dIcnOvuQOHil2QViSQUhfUWIGUh6522yt7wFA15_VvNLt7aDYbn0n-UI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában