fejlesztés

2021.07.12. 20:00

Több mint 300 millió forintból szépül meg Celldömölk kapuja – Kezdetét vette a vasútállomás felújítása

Sajtótájékoztatót tartottak a vasútállomásnál az épület folyamatban lévő, állami támogatásból megvalósuló, 321 millió forintos felújításáról.

VN

– Celldömölkön a vasút mindig is lényeges volt mint közlekedési csomópont, és korábban több ezer embernek adott munkát. A nagy változás a villamosítás után következett be, de Celldömölk így is megmaradt vasutas városnak – mondta Fehér László polgármester. Felelevenítette az utóbbi évek pályázatait, ahogy megújult a vasútállomás környezete és belső tere, az új jegypénztárakban rendszeresítették a korszerű technikát, beköltözött a Volán.

2017-ben átadták a parkolórendszert, az utcát, járdát, parkosított részt. Ígéretet kaptak, hogy a vasútállomás is fel lesz újítva, de kikerült a költségvetésből. A polgármester köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, hogy 2021-ben viszont ez mégis megvalósulhat. Ágh Péter elmondta: 321 millió forintot nyert a Magyar Államvasutak állami forrásból a celldömölki állomás felújítására.

– Egy folyamat végéhez érkeztünk, hiszen elkészült az épület előtti tér, az épület belső kialakítása, nyilvánvaló volt, hogy a külső renoválására is szükség van, de nem volt nyilvánvaló az út, hogy miként tudunk idáig eljutni – foglalta össze Ágh Péter, köszönetet mondva a városvezetésnek – Fehér László polgármesternek és Söptei Józsefné alpolgármesternek – a közös munkáért. Most megújul a külső homlokzat, kicserélik a nyílászárókat, a bádogos szerkezeteket, helyreállítják az épület megsüllyedt keleti oldalát, a peron térköves borítást kap. Szükség szerinti beavatkozások lesznek a tetőn, a kéményeknél és a villámhárító rendszerben.

– Bízunk abban, hogy az újjászülető épület a város és a vasút büszkesége lehet – fogalmazott Ágh Péter, kiemelve, hogy választókerületében több vasútfejlesztés történt, így Sárváron is, Kőszegen most zajlanak a munkálatok, és a sor Celldömölkön folytatódik. Hangsúlyozta: a közlekedést érintő beruházások tekintetében összesen 1,7 milliárd forintot tudnak itt felhasználni állami forrásokból.

Kiemelt képen: Ágh Péter országgyűlési képviselő és Fehér László polgármester a megújuló vasútállomás előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában