fejlesztés

2021.07.12. 16:20

40 millió forintot nyertek Kőszeg egyik utcájának a felújítására

A Belügyminisztérium önkormányzatok számára meghirdetett pályázatán elnyert 40 millió forintos forrásból 13,5 milliós városi önrésszel újulhat meg a Táncsics Mihály utca útburkolata és járdája.

VN

Fotó: Ohr Tibor

Magyarország kormánya ismét támogatásban részesítette Kőszeget: pályázati forrást nyert a város a Táncsics Mihály utca felújítására – osztotta meg a jó hírt múlt héten Ágh Péter országgyűlési képviselő. A pályázat benyújtásáról még ez év március 11-én, a veszélyhely

zet ideje alatt saját hatáskörben döntött Básthy Béla polgármester. A határozat második pontjában szerepel, hogy a város önkormányzata a pályázathoz szükséges önerőt, 13,5 millió forintot biztosítja.

– A Táncsics Mihály utca a Bersek iskola utcája. Néhány éve még vágyálomnak tűnt, hogy minden kőszegi oktatási-nevelési intézményünknek jó minőségű útkapcsolata legyen. Ágh Péter képviselővel együtt elértük, hogy ez a cél megvalósulhasson, és ez valamennyi gyermekes kőszegi család életét pozitívan érinti.

Negyvenmillió forint volt a maximálisan igényelhető támogatás összege, és Kőszeg városa ezt nyerte el. Nagy öröm ez mindannyiunknak – fogalmazta meg a városvezető. Az országgyűlési képviselővel és a kormánnyal együttműködve Kőszeg önkormányzata a város útjainak minél teljesebb körű felújítására törekszik. A célra ebben a ciklusban már több mint 3 milliárd forint forrást sikerült elnyerni. Ilyen sok pénz még soha nem állt rendelkezésre Kőszegen a belterületi utak felújítására. Ágh Péter szerint már most látható, hogy amikor arról beszéltek, hogy együtt akarják építeni Kőszeget az ott élőkkel, a polgármesterrel és az ország vezetésével, az nem csupán jelmondat volt.

– Városszerte a már megvalósult, a most zajló és az előkészítés alatt álló fejlesztések is azt bizonyítják, hogy évtizedes problémákat sikerül megoldani. Nagyon sok azonban még a feladatunk, de lépésről lépésre továbbra is a városért dolgozunk, hallottuk a képviselőtől.

Kiemelt képen: Ágh Péter és Básthy Béla a Táncsics Mihály utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában