Átalakítás

2021.07.30. 09:00

Új funkciót kap az egykori szombathelyi iskolaépület

A szentkirályi iskola 2007. évi bezárása óta az épület kihasználatlanul áll. Az utóbbi hetekben azonban munkálatok kezdődtek meg a környékén.

Tersztyánszky Krisztina

Fodor István tankerületi igazgatótól érdeklődtünk a tulajdonviszonyokkal és a tervezett hasznosítással kapcsolatosan. Megtudtuk: az épület Szombathely város tulajdonában van, a vagyonkezelést a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. végzi. Az egykori nyolc osztályos általános iskola hasznos alapterülete 658 négyzetméter.

Egyeztetve a városvezetőkkel és a körzet képviselőjével a Szombathelyi Tankerületi Központ az évek óta üresen álló, leromlott állapotú Szentkirályi- iskola épületét választotta ki, hogy felújítás után karbantartó munkatársainak biztosítson ott megfelelő körülményeket. A felújítás költsége mintegy 45 millió forint, amelyet a Szombathelyi Tankerületi Központ saját forrásból biztosít.

– Az épületben több műhelyt, szociális helyiségeket (öltöző, mosdó, melegítő konyha, ebédlő), raktárakat és irattárakat alakítunk ki. A bérbeadó a tízéves bérleti időtartam alatt a bérleti díjban a felújításra fordított költségeket jóváírja, ezért ezen időszak alatt a tankerületi központ külön bérleti díjat nem fizet. A műhelyeket várhatóan már ősszel használatba tudjuk venni, a raktárak és irattárak végleges kialakítását 2022 tavaszára tervezzük. Így a felújított épülettel együtt már megfelelő körülményeket tudunk biztosítani munkatársainknak – mondta Fodor István.

Kiemelt képünkön: 2007-ben zárták be a szentkirályi iskolát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában