Frissen Vasból

2021.07.11. 09:30

Vasi tűzoltók is segédkeznek a sellyei viharkárok felszámolásában

Több mint négyszáz lakóházat rongált meg a péntek esti vihar Sellyén. A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg.

vaol.hu

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Vas Megyei Kataszrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint szombaton példátlan összefogás valósult meg a településen, az ország minden részéből, így Vas megyéből három hivatásos, két önkéntes tűzoltó, mentőcsoporttag és egy mentőcsoport indult Baranya megyébe hogy segítséget nyújtson a károk felszámolásában. A vihar következtében házaknak a tetejét bontotta meg a nagy erősségű szél és a nagyméretű jég. Több önkéntes tűzoltó egyesület, mentőcsoporttag segít a helyszínen Vas megyéből. Részt vesz a kárfelszámolásban a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya, valamint a Sorkifaludi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Őrség-Goricko-Raab Mentőcsoport tűzoltói, összesen 18 fő, akik a meglazult cserepeket távolítják el, a házak tetejét fóliázzák, hogy a beázástól megvédjék azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában