Frissen Vasból

2021.07.15. 20:00

Vasi tűzoltók is segédkeztek a sellyei viharkárok felszámolásában

Alig két héten belül másodszor keltek útra vasi hivatásos és önkéntes tűzoltók, mentőcsoporttagok, hogy segítsenek a viharkárok felszámolásában a legsúlyosabb helyzetben lévő dél-dunántúli településeken. Június végén a Somogy megyei Kadarkúton 24, az elmúlt hétvégén a Baranya megyei Sellyén 18 hivatásos és önkéntes tűzoltó segítette a műszaki mentést.

Gyöngyössy Péter

Fotó: VN/Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Múlt pénteken Baranyára csapott le a vihar. Az ormánsági Sellyén az erős szél és a jég mintegy négyszáz lakóházat rongált meg. – Cudar világ volt Sellyén – meséli Fritz József, az ivánci székhelyű Őrség– Goricko–Raab Mentőcsoport parancsnoka. – Szomorú volt a helyzet. De sokan jöttek segíteni. Komoly összefogás alakult ki. Ötvennél is több egység dolgozott a károk elhárításán. Zalából, Veszprém megyéből is több ismerős csapattal találkoztunk. Mi a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókkal dolgoztunk együtt. Péntek este fél tízkor kaptuk a riasztást, szombaton hajnalban indultunk, sötétedésig dolgoztunk, éjszaka jöttünk haza. Sellyén, a Rákó

czi utcában főleg palás házakat fóliáztunk, meglazult cserepeket is eltávolítottuk.

A helyi lakosok és az önkormányzat gondoskodott az ellátásunkról. Iváncról a mentőcsoporttól négyen mentünk, csatlakozott hozzánk az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók elnöke is. Balogh Eszter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: a megyéből 18 hivatásos és önkéntes tűzoltó, valamint mentőcsoporttag indult Sellyére. A Szombathelyi, a Sárvári és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya mellett a Sorkifaludi, a Jáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Őrség–Goricko–Raab Mentőcsoport tűzoltói vettek részt a károk felszámolásában.

Kiemelt képen: Munkában a Vas megyei tűzoltók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában