Frissen Vasból

2021.08.03. 07:00

35 millió forintból kaphatnak új arculatot egyházi közösségi terek Észak-Vasban

Újabb nyertes pályázatok születtek ÉszakVas megyében egyházi közösségi terek fejlesztésére.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta: – Észak-Vas megyében is számos olyan felekezeti tulajdonban lévő épület van, amelyek közösségi célokat szolgálnak vagy szolgálhatnának, azonban felújításukra nem volt forrás. Ugyanakkor ezek a helyieknek fontosak, megmentésüket és felújításukat feladatuknak tartják. Erről győződtem meg a Bőben tett látogatásom során is.

A kormány Magyar falu programja ezen a téren is segítséget kínál. Egyházi közösségi terek fejlesztésére választókerületünkben 2019 és 2021 között 18 nyertes pályázatról született döntés, összesen 293 millió forint értékben. Így többek között Bögöt, Kemenesmagasi, Kemenesmihályfa, Kiszsidány, Kőszegdoroszló, Mesteri, Nemescsó, Ostffyaszszonyfa, Pápoc, Sitke, Tompaládony, Vámoscsalád településeken lehetett munkálatokat elvégezni. Az egyházi közösségi terek felújítása a falukép szempontjából sem közömbös, központi helyen lévő épületeket lehet így jobb állapotba hozni.

2021-ben három újabb település nyert a pályázaton összesen csaknem 35 millió forintot. A bői Római Katolikus Plébánia 14 920 976, az Uraiújfalui Evangélikus Egyházközség (megvalósítás helye: Hegyfalu) 15 069 999, a Vönöcki Evangélikus Egyházközség ötmillió forintot.

Kiemelt képen: Dan Zsolt, az egyházközség világi elnöke, Ágh Péter, Hajós Attila polgármester a bői épületnél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában