fejlesztés

2021.08.06. 07:00

48 millió forintból újulhat meg útja és kultúrháza Rábasömjénnek

Sátoros ünneppel tartott ismét falunapot a járványhelyzet oldása után a művelődési ház udvarán a Rábasömjénért Egyesület.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Ágh Péter országgyűlési képviselő a rendezvényen jelentette be, hogy kormányzati támogatásból 40 millió forintos útfelújítás valósulhat meg Rábasömjénben. A kultúrház felújítására pedig nyolcmillió forintot fordíthat a településrész. – Rábasömjén közössége érdemes a támogatásra – fejezte ki köszönetét Varga Károly, a körzet önkormányzati képviselője Ágh Péternek. A nap jó hangulatához számos gyermek- és családi program járult hozzá. Az alkalmi vidámparkban volt körhinta, légvár és kötéltrambulin. Felléptek a sárvári mazsorettek, valamint műsort adott a Két Zsivány.

A helybélieket és a messzebbről érkezőket négyféle étellel telefőzött kondérok várták a faluvacsorához. A színes nap tombolával és zenés mulatsággal zárult. Több mint fél évszázada, Sárvár várossá avatása óta szerves része Rábasömjén az egyesült településnek. A városrész őrzi hagyományait és a fejlesztések révén egyre közelebb kerül Sárvárhoz. – Az új kerékpárút megépítése révén Sömjén fizikailag is még közelebb van már a belvároshoz. Persze valójában sosem voltak messze egymástól, hiszen az önkormányzat igyekszik itt is mindent megadni, ami megadható – mondta dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere.

Kiemelt képen: Dr. Máhr Tivadar, Varga Károly és Ágh Péter – egységben Rábasömjénért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában