ünnep

2021.08.21. 08:00

Szent Istvánra emlékeztek Vasalján, majd megáldották az új kenyeret Magyarnádalján

Az államalapítás ünnepén a szentmisét Molnár Ottó atya celebrálta a pinkaszentkirályi Szent István – templomban Vasalján. Az új kenyér megáldását pedig Magyarnádalján a Szent István emlékműnél tartották.

Civil tudósító: Gombásné Judt Magdolna

Vasalján a hívek többen voltak, mint máskor – Molnár Ottó atya ünnepélyes szentmiséje és a Szent István napi búcsú miatt. Molnár Ottó atya magyarnádaljai születésű, a gráci osztrák és magyar hívek plébánosa, pápai prelátus. Ha teheti, évente augusztus 20-án, a szentmisével tiszteletét teszi szülőhelyén. Az atya szentbeszédében kitért az ünnep fontosságára, az államalapító király tevékenységére. Egyben hívott mindenkit a szentmise utáni új kenyér ünnepére, melyet Magyarnádalján a Szent István domborműnél, Kiss Sándor szobrászművész alkotásánál tartanak.

A szentmise után a hívek a parkban gyülekeztek és elénekelték a Himnuszt, közben felvonták a magyar zászlót. Balog János polgármester az ünnep kialakulásáról, történelmi áttekintésről és a hagyományőrzésről tartotta ünnepi beszédét, majd Molnár Ottó atya az államalapító király tevékenységéről beszélt. Az új kenyér megáldása után a polgármester felszeletelte azt, és a kisdiákok segítségével szétosztották a hívek között.

Molnár Ottó atya mindenkivel beszélgetett elvegyülve a résztvevők között. Meleg szeretetteljes hangulattal zárult az ünnep.

Kiemelt képen: Balogh János polgármester és Molnár Ottó atya pápai prelátus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában