Bemutatóra készülnek

2021.08.28. 10:00

A Csodák földjén című musicalt adja elő a sárvári kórus

A Csodák földjén címmel egy amerikai musical bemutatójára készül a Sárvári Oratorikus Kórus. A részben már felújításra került Hatvany-Deutsch- kastélyban tartott többnapos, közös edzőtábori próbák közben adtak tájékoztatót a nagyszabású, 12 tételes mű előkészületeiről.

Pajor András

Fotó: PÁS

A zenés darab magyarra fordítását dr. Szalai Ferencné karnagy-rendező végezte. A mű témája az Isten és az ember között köttetett szövetségről szól, bemutatva, hogy történjen bármi, a legnagyobb katasztrófák, háborúk vagy járványok közepette sem bomlik fel az örök szövedék. A jelenetek során egzotikus tájakra jutunk, és az ottani, különleges hangzást idézve szólal meg a kórus.

A tételek az emberlakta Föld isteni újjászületés-történeteinek latinosan sodró örömérzését idézik fel. A zenés színháznak is mondható, nagyszabású musicalre hosszú ideig készültek. A koronavírus-járvány idején online szólampróbákat tartottak, majd májustól közösen gyakoroltak. Közben az új darabhoz folyamatosan készültek a jelmezek, kellékek és a díszletek.

A szeptember 11-én, szombaton este fél hatkor, a Nádasdy-vár udvarán sorra kerülő jótékonysági előadásra a belépés díjtalan. Azonban a darab szellemében a kórus szívesen fogadja a közönség adományait. A befolyt összeget azok a sárvári gyermekek kapják, akik a pandémia miatt elve­szítették édesapjukat, édesanyjukat.

Kiemelt képünkön: Az új musical bemutató előtti tájékoztatója, elöl dr. Szalai Ferencné karnagy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában