Őriszentpéter

2021.08.05. 17:00

A nagy esőket is jól bírta az új rendszer

A csapadékvíz-elvezető rendszer építésének munkálatai már befejeződtek. A Szikszay Edit Művelődési Ház felújítása is kész lesz augusztus végére. Őr Zoltán polgármester elégedett a kivitelezés színvonalával és gyorsaságával.

Gyöngyössy Péter

Őr Zoltán polgármester elmondta: a csapadékvíz- elvezető rendszer kiépítése a földmunkákkal decemberben kezdődött, a műszaki kivitelezés július közepére elkészült. A 190 millió forint értékű beruházás a tervek szerint, ütemezetten valósult meg. Az adminisztratív feladatok befejezése van még hátra. A Baksaszeren, az Alszeren és a Kovácsszeren összesen 3800 folyóméter hosszon épült meg a betonelemekkel kibélelt árokrendszer, általában az érintett utak mindkét oldalán.

– A most megvalósult építkezés a település csapadékvíz-elvezetési szükségletének negyedét oldotta meg – folytatta Őr Zoltán. A nagyobb felhőszakadásokban jól vizsgázott a rendszer, a kisebb hibákat már kijavították. A munkát folytatni fogjuk, a megyei TOP keretéből szeretnénk ehhez forrást szerezni. Hamarosan elkezdődik a következő ütem tervezése. A végéhez közeledik a Szikszai Edit Művelődési Ház felújítása is Őriszentpéteren. A 30 milliós projektben kicserélték a nyílászárókat, a padozatot, és a színpad is megújul. Augusztus végére itt is befejeződik a műszaki kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában