Jobb lesz a víznyomás

2021.08.12. 07:00

A szombathelyi Minerva lakótelep régi problémája oldódhat meg

Stabilabbá válik a Minerva lakótelep, a Farkas Károly utca és környéke, valamint a Pipacs utca vízellátása a Luna utca lezárásával együtt járó beruházás után.

Tömböly Ágnes

Horváth Gábor a beruházás Luna utcai helyszínén

Fotó: Cseh Gábor

Évtizedes probléma oldódik meg a Minerva lakótelepen ezzel a beruházással – tudtuk meg Horváth Gábortól, a körzet önkormányzati képviselőjétől. Hozzáfűzte, az elmúlt években a városrészben egymás után épültek a társasházak, emiatt pedig több helyen nem megfelelő a víznyomás. A Vasivíz Zrt. a mostani munkával ezen a helyzeten változtat – hangsúlyozta a képviselő.

Horváth Gábor a beruházás Luna utcai helyszínén
Fotó: Cseh Gábor

Azt már Némethy Máriától, a társaság kommunikációs menedzserétől tudtuk meg, hogy a városrész nyomásproblémáinak megoldására a műszaki feltételeket az teremtette meg, hogy a múlt évben az északi ipari park vízellátását biztosító nyomásfokozó és távvezeték kiépült. Ismeretes, kormányzati támogatásból itt létesül a Schaeffler cégcsoport új gyáregysége.

A Vasivíz Zrt. közleményéből az is kiderült, hogy a beruházás után az ingadozó hálózati nyomás stabilan 3 bar fölé emelkedik, illetve stabilabbá válik a terület vízellátása. Ez a pozitív változás érinti a Farkas Károly utcát és környékét, a Pipacs utcát, valamint a Minerva lakótelep egészét.

A szeptember végére tervezett műszaki átadásig az esetleges kellemetlenségek miatt a társaság kéri a környékbeliek türelmét, hozzátéve, hogy a beruházást követően minőségben és üzembiztonságban egyaránt jelentős javulás történik a városrész ivóvízellátásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában