ünnep

2021.08.25. 07:00

Amikor az álmok valóra válnak – Befejezett beruházásokat adtak át Cákon – fotók

A közelmúltban befejezett beruházásokat adták át ünnepélyesen a mozgalmas, programokkal teli hosszú hétvégén.

VN

Megújult a kultúrház, miután a Magyar falu programban sikerrel pályázott az önkormányzat. A kormány támogatást ítélt meg a műemléki védelem alatt álló pincesor felújítására, elkészült a sportpark és a csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztése projekt első üteme is befejeződött.

– A település fejlődése szempontjából mindegyik beruházás nagy jelentőséggel bír: turisztikailag kiemelkedő a pincék felújítása, a megszépült kultúrházban a közösségi élet élénkült meg, hallottuk Tóth Szabolcs polgármestertől. Ágh Péter országgyűlési képviselő hozzáfűzte: – Az elmúlt évek közös munkája révén komoly kormányzati forrásokat sikerült Cáknak biztosítani. Polgármester úr megválasztása után elsőként a műemlék pincesor felújításának feladatával keresett meg: erre 19 millió forintos egyedi támogatást biztosított a kormány.

Emellett az elmúlt években – többek között – zártkerti fejlesztésre, sportparkra, templomfelújításra, útfelújításra is tudtunk hazai költségvetési forrást biztosítani. A miniszterelnök által kezdeményezett Magyar falu program az önkormányzati közösségi térre több mint 26 millió forintot juttatott. Sok még a feladat, de polgármester úrral és a falu lakóival továbbra is dolgozunk Cákért.

Kiemelt képen: A kultúrházban most Paukovics Józsefné mandalakiállítása látható. A fotón Tóth Szabolcs és Ágh Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában