Ünnepélyes keretek között

2021.08.31. 07:00

Átadták a parókia megújult épületét Kemenesmagasiban

Istentiszteletet követően ünnepélyes keretek között adták át a megújult parókiaépületet a hétvégén. A település a Magyar falu programban mintegy 14,7 millió forintnyi állami támogatást nyert a beruházásra.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Ohr Tibor

Kisebb-nagyobb felújítások igen, de a mostanihoz hasonló átfogó fejlesztés ez idáig nem történt az 1927-ben épült parókiában. Sebestyén Zoltán polgármester elmondta: a díszített ablakok különösen rossz állapotban voltak. A Magyar falu programban mintegy 14,7 millió forintot nyert a település az épület rendbetételére: ebből kívül-belül nyílászárókat cseréltek, szigetelték a tetőt, kicserélték a nagyteremben a régi hajópadlót, korszerűsítették az épület vízelvezetését, és kifestették az épületet, amely kívülről ósárga színű ruhát kapott.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez megvalósulhatott. A hétvégi ünnepség is jól sikerült – tette hozzá Sebestyén Zoltán, aki egyúttal a helyi evangélikus gyülekezet világi vezetője is. Kiemelte: a parókia utolsó bentlakó evangélikus lelkészének, Tóth Jánosnak a családjából tizenhatan látogattak el az átadóra, és tizenheten eljöttek a kemenesmagasi Szuh családból is. Karácsony Tiborné Szuh Erzsébet a falunak adományozta családfájukat, történetükből kiállítás nyílt a parókia Berzsenyi Lénárd-termében. Az épület ugyanis közösségi térként is működik a településen, egyházi és világi programoknak egyaránt otthont ad.

A hivatalos átadón Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, Kemenesmagasi közösségeket szolgáló épületeit kormányzati támogatások sora érintette, hamarosan pedig útfelújítás következhet. Folyamatosan fejlődő településükre büszkék lehetnek az itt élők.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter országgyűlési képviselő és Sebestyén Zoltán polgármester az evangélikus parókia előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában