szociális kérdés is

2021.08.02. 07:00

Az időskori demenciáról tartott továbbképzést a szentgotthárdi Városi Gondozási Központ

Az időskori demencia volt a témája annak a szakmai továbbképzésnek, amit a múlt héten a felsőszölnöki Szlovén Mintagazdaságban tartott a szentgotthárdi Városi Gondozási Központ.

Tersztyánszky Krisztina

A továbbképzést határon átnyúló együttműködés keretében szervezték meg

Fotó: VN/Városi Gondozási Központ

A Motivage programban szervezett továbbképzésre a projektpartnereken kívül szentgotthárdi civil szervezetek képviselőit is meghívták. Fábián Béláné, a vendéglátó intézmény vezetője köszöntőjében elmondta: a demencia témaköre nemcsak egészségügyi, hanem szociális kérdés is. Egységes szakmai hozzáállással, társadalmi összefogással hosszútávú hathatós megoldást kell rá találni, mivel a 21. század legfontosabb kihívásai közé tartozik.

A továbbképzést határon átnyúló együttműködés keretében szervezték meg
Fotó: VN/Városi Gondozási Központ

Az előadók sorában dr. Menyhárt Miklós az időskori demencia jellegzetességeiről beszélt, Zimmerer Károlyné szociális intézményvezető az Alzheimer Cafék hálózatának fontosságáról szólt. Fasching Zsuzsanna zeneterapeuta annak lehetőségeit ismertette, hogyan teremthetünk kapcsolatot idős, beteg szeretteinkkel a zene nyelvén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában