Pincétől pincéig

2021.08.21. 07:00

Bortúrára hívnak Kőszeghegyalján és Csepregen

Ismét kinyitottak a pincék Kőszeghegyalján, ma folytatódik a bórkóstolás. A csepregi hegyen ugyancsak ma szerveznek bortúrát tíz pince részvételével.

Vas Népe

Egy hétvége, három nap, hat borász: ismét kinyitottak, sőt ma és holnap is nyitva vannak a pincék Cákon, a Pogányok szőlőhegyen és Kőszegen. Termelői bort mér hat kőszegi borász a XIII. Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napokon. Az adott borászatok teljes repertoárját meg lehet kóstolni. A minőségi borok mellett finom ételekkel is készülnek. A rendezvény ingyenes, a fogyasztást helyben, a gazdáknál kell fizetni.

Csepregen szombaton bortúrát szervez a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület; esőnap 22-én. A rendezvény feltétele a kóstolópohár és karszalag megvásárlása, utána a gazdák már csak töltenek és újratöltenek, igény szerint. A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt, és ideális esetben maga gondoskodik a hazajutásáról. A hegyre – ahol az átlagos viselkedési normák és közlekedési szabályok betartása elvárt – a Hanga-kapunál és a Bene-hegyi forrásnál lehet belépni. A bortúrán tíz pince egyedi borkorcsolyával és kiváló minőségű csepregi borokkal várja a vendégeket.a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában