kultúra

2021.08.03. 07:00

Kőrispataki tábor a Soltis Lajos Színház közreműködésével

A nyári erdélyi szakmai tábor mindig öröm, de különösen ebben az évben: mert ismét megtartható. A Soltis Lajos Színház évek óta társszervezőként vesz részt az egyhetes táboroztatásban, a tanári kar zömmel innen van, segítenek egyetemi hallgatók is.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/SLSZ

Vasárnap érkezett meg a celldömölki különítmény a festői környezetben található kőrispataki táborba, amelynek az idén 69 résztvevője van, 11-től 20 éves korig. A táborszervezés oroszlánrészét évről évre Kovrig Magdolna tanárnő vállalja: ő az erdőszentgyörgyi színjátszóélet szíve-lelke, motorja (nyugdíjas, legalábbis az életkora szerint, viszont fáradhatatlan). A tábor társszervezője Nagy Gábor, a celldömölki Soltis Lajos Színház igazgatója, akit hétfőn telefonon értünk el.

Mint mondta: az idén hét csoportban dolgoznak. A tábor főtámogatója Fekete Péter, az Emmi államtitkára. További támogatók: Erdőszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceum, a Maros Megyei Tanács, a Communitas Alapítvány, Etéd Polgármesteri Hivatala, Celldömölk polgármestere, a Kőrispataki Általános Iskola. A pénteki táborzáró után a magyarországiak szombaton kelnek útra. A Soltis-színház augusztus 14–15-én már itthon játszik: a Szerencsés Máriát a kolostorudvaron.

Kiemelt képen: Hétfő, a kőrispataki tábor első napja: ismerkedés az íjászattal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában