ünnepeltek

2021.08.28. 07:00

Egyéves lett a herényi piac, amely a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend

Egy éve nyitott meg a Herényi Heti Piac, amely a kezdetektől nagy népszerűségnek örvend. Helyi termelők, kézműves árusok kínálják itt portékáikat. Az egyéves születésnapot programokkal ünnepelték.

Tóth Judit

Napra pontosan egy évvel ezelőtt – 2020. augusztus 28-án – nyitott meg a Herényi Heti Piac, amelyet a Herényi Kulturális és Sportegyesület egy céggel közösen szervez. A piacon a tejtermékek mellett húsáru, tojás, zöldség és gyümölcs, virág, háztartási cikk és kézműves portéka is kapható.

Sajtokat, zöldségféléket, mézet is kínálnak
Fotó: Cseh Gábor

– Hamar elröppent ez az egy év, és nem volt könnyű időszak. Gyakorlatilag a pandémiá­val együtt nyitottunk tavaly ilyenkor, de ebből igazából nem éreztünk semmit. A piacon nagyon erős volt az ősz és a tél is, ez azzal magyarázható, hogy elmaradtak a vásárok, fesztiválok és nagyobb rendezvények, így a vásárlók és sok esetben az árusok is hozzánk jöttek. A nyár kevésbé volt mozgalmas, hiszen mindenki nyaralt, de most, reményeink szerint újabb felfutás következik – tudtuk meg Nagy Krisztinától, a Herényi Kulturális és Sportegyesület ügyvezető titkárától.

Az egyéves születésnapot programokkal ünnepelték: Király Orsolya Boróka atlétikaedző és táplálkozás-tanácsadó ételkóstolót tartott, Bosits-Horváth Csilla pedig a környezettudatos háztartásokról beszélt. Tárlatvezetéssel zárták be Horváth Árpádné Mandalák című, nagy sikerű kiállítását, ráadásként pedig kézművesműhely várta a piacozókat.

Szeptember harmadikától, vagyis a következő heti piactól kezdve újítást is bevezetnek: minden héten valamelyik helyi étterem szakácsa készít finomságot, amelyet meg lehet majd kóstolni.

Ezek is érdekelhetik