Apáca

2021.08.21. 07:00

Emlékhely „a magyar Teréz anyának” Olaszfán

Szülőfalujában emlékhelyet alakítottak ki Ódor Anna Teréz nővér tiszteletére, az avatón Azbej Tristan államtitkár bejelentette: a Miniszterelnökségen termet neveznek el az olaszfai apácáról.

Bakos Ágnes

– Mivel Teréz nővér példakép a mi humanitárius programunk, a Hungary Helps Program számára is, úgy döntöttünk, hogy a mai nap alkalmából az államtitkárságunkon a Miniszterelnökségen a nagytermünk az ő nevét fogja viselni – jelentette be tegnap Olaszfán Azbej Tristan. A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője méltatta az olaszfai közösséget Teréz nővér emlékének ápolásáért.

– Emlékeztető jel lesz a Teréz nővér tiszteletére állított emlékmű – fogalmazott dr. Székely János szombathelyi megyés püspök, miután Fekete Róbert, Olaszfa polgármestere és az orsolyita rend belga konventjének rendfőnöke leleplezte a domborművet, ami dr. Iglódi Endre adománya volt.Ódor József és családja, valamint az olaszfai önkormányzat támogatásával készítette Túri Török Tibor szobrász Ódor Anna Teréz születésének századik évfordulójára.

Kiemelt képünkön: Dr. Székely János áldotta meg a domborművet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában