Frissen Vasból

2021.08.10. 20:56

Engedély nélkül dekorálták ki a kőszegi gyermekorvosi rendelő termeit?

Természetesen mindkét fél véleményére kíváncsiak voltunk. Mutatjuk, hogy mit tudtunk meg az üggyel kapcsolatban.

Vas Népe

Fotó: Facebook/Összefogás Kőszegért Egyesület

Önkormányzati közlemény jelent meg késő délután " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Kőszeg Facebook-oldalán a Kőszegi Egészségházban jogszerűtlen körülmények között elvégzett munkákról. Básthy Béla polgármester szignálta a dokumentumot, amelyben azt írja: ahogy mások, úgy ő is az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy napokig illetéktelenek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében. Az intézményvezető felhatalmazása nélkül dekoráltak.

Mint írja, feltételezhető, hogy a szükséges egyeztetést szándékosan kerülték el az akció szervezői. „Érintett intézményünk és közintézményeink jogszerű működésének biztosítása hivatali köteleségünk, ezért alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk…Ettől egyelőre eltekintettünk, mivel a következmények az érintettekre nézve akár súlyosak is lehetnének. A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot.” – szerepel a közleményben.

Az előzményekről tudni kell, hogy augusztus 8-án, vasárnap „Mesés ajándék a kőszegi gyerekeknek” címmel posztolt az Összefogás Kőszegért Egyesület. Arról számoltak be, hogy „az Ostromhétvége leple alatt egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktornéni házába.”

Természetesen mindkét fél véleményére kíváncsiak voltunk. Básthy Béla úgy kommentálta a történteket: – Különleges helyzet van, hiszen egy olyan szervezet oldaláról értesültünk az önkormányzati fenntartású intézményben az intézményvezető és az önkormányzat tájékoztatása nélkül, idegenek által végzett munkákról, amely szervezet három tagot delegál képviselő-testületünkbe. Ha valakiknek, nekik képviselői esküjük és munkájuk okán is tudniuk kellett volna a jogszerű eljárást.

Bejegyzésüket olvasva, amely úgy kezdődik: „az ostromhétvége leple alatt” az az érzésem, nemcsak az volt a céljuk, hogy jót tegyenek, hanem hogy mindezt a fenntartó és vezetők kizárásával tegyék. Erre, bár népszerűtlen és bár a felfestett mesefigurák kedvesek, kötelezően reagálnunk kell. Ha ezt nem tesszük meg, annak az az üzenete, hogy népszerű dolgokat akár jogszerűtlenül is lehet tenni. Ha nem kerülték volna meg az önkormányzatot, most együtt örülhetnénk, milyen szép lett a rendelő. A polgármester hozzáfűzte: ha rendőrségi vizsgálat bizonyítaná, hogy jogszerűtlenül tartózkodtak az épületben, akkor a tevékenység akár bűncselekménynek minősülhetne. Nyilvánvaló az egyesület provokatív szándéka, mégis úgy döntöttek, hogy belső vizsgálatot indítanak.

– Az Összefogás Kőszegért Egyesület jót akart, én pedig mindenért vállalom a felelősséget. A szervezők és az akció résztvevői mindent egyeztettek, szóban állapodtak meg a Kőszegi Egészségház munkatársaival és a felügyeletük mellett dolgoztak – Harkai Norbert, a festést szervező egyesület képviselője így magyarázta az esetet, és arra hivatkozott, Facebook-bejegyzésükben minden mást megtalálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában