Visszatekintő

2021.08.15. 20:00

Engedély nélkül festették ki a kőszegi rendelőt, kisodródott és felborult egy autó, kapitális fogás Gencsapátiban – Ez történt a héten Vasban

Lemaradt az elmúlt hét nap fontosabb vasi eseményeiről? Most bepótolhatja!

vaol.hu

Engedély nélkül dekorálták ki a kőszegi gyermekorvosi rendelő termeit?

Önkormányzati közlemény jelent meg kedd délután " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Kőszeg Facebook-oldalán a Kőszegi Egészségházban jogszerűtlen körülmények között elvégzett munkákról. Básthy Béla polgármester szignálta a dokumentumot, amelyben azt írja: ahogy mások, úgy ő is az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy napokig illetéktelenek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében. Az intézményvezető felhatalmazása nélkül dekoráltak.

Mint írja, feltételezhető, hogy a szükséges egyeztetést szándékosan kerülték el az akció szervezői. „Érintett intézményünk és közintézményeink jogszerű működésének biztosítása hivatali köteleségünk, ezért alaposan mérlegeltük, hogy rendőrségi feljelentést tegyünk…Ettől egyelőre eltekintettünk, mivel a következmények az érintettekre nézve akár súlyosak is lehetnének. A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot.” – szerepel a közleményben.

Természetesen mindkét fél véleményére kíváncsiak voltunk. Básthy Béla úgy kommentálta a történteket: – Különleges helyzet van, hiszen egy olyan szervezet oldaláról értesültünk az önkormányzati fenntartású intézményben az intézményvezető és az önkormányzat tájékoztatása nélkül, idegenek által végzett munkákról, amely szervezet három tagot delegál képviselő-testületünkbe. Ha valakiknek, nekik képviselői esküjük és munkájuk okán is tudniuk kellett volna a jogszerű eljárást.

A másik fél álláspontját alább olvashatják:

– Az Összefogás Kőszegért Egyesület jót akart, én pedig mindenért vállalom a felelősséget. A szervezők és az akció résztvevői mindent egyeztettek, szóban állapodtak meg a Kőszegi Egészségház munkatársaival és a felügyeletük mellett dolgoztak – Harkai Norbert, a festést szervező egyesület képviselője így magyarázta az esetet, és arra hivatkozott, Facebook-bejegyzésükben minden mást megtalálunk.

Az ügy itt még nem ért véget, hiszen felkapta az országos sajtó, még Sebestyén Balázsék rádióműsorában is téma volt.

Baleset történt a Kőszegi Ostromnapokon

Egy ostrom veszélyes üzem. Még akkor is, ha színjáték. Tüzet okádnak az ágyúk, szablyákkal kell rohamozni, alabárdok állítják meg a támadókat. Nagy szervezettség és odafigyelés kell ahhoz, hogy balesetmentesen lebonyolódjon, egy csatajelenetet is megjelenítő ilyen rendezvény. Az elmúlt hétvégén a kőszegi Ostromnapok rendezvényén sem történt komoly baleset. A részletekről ITT írtunk.

Fotó: Unger Tamás

Igazi szörnyet fogott egy horgász Gencsapátiban

Nardai István múlt kedden kapitális méretű, 45 kilogrammos harcsát fogott a Perenyei-­tavon. A halat egyórányi fárasztás után sikerült a partra húznia a szombathelyi horgásznak.

A gyerekkora óta horgászó férfi csaknem harminc éve pecázik Gencsapátiban. Mint mondja, aznap két bottal ment ki a tóra, azok közül a vékonyabbik, úgynevezett feederbot horgán lévő esőgilisztára kapott rá a hal, amit egyórás fárasztás után húzott ki a vízből. Képet és további részleteket IDE kattintva érhet el.

Nagy sebességgel kisodródott és felborult egy autó Szombathelyen

Csütörtökön este egy Skoda személyautó haladt a nyomok alapján nagy sebességgel a Bem József utcában a Paragvári utca irányából, amikor egy kanyargós részen egy S-kanyarban az autó megcsúszott, a sofőr ellenkormányzott, de nem tudta visszanyerni uralmát a gyorsan haladó jármű felett, majd a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, áthajtott egy füves területen és egy fának ütközve a bokrok közé borult. Erről bővebben ITT írtunk.

Fotó: Horváth Istvánné

Nem kaptak cigarettát, ezért ütni-rúgni kezdték a gyalogost Szombathelyen

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a járási ügyészség társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé azt a két férfit, akik a vád szerint 2021 júniusában Szombathelyen, az egyik Fő téren lévő átjáróban ittasan mentek oda két gyalogoshoz, és cigarettát kértek. Miután az egyik gyalogos közölte, hogy nem adnak cigarettát, a vádlottak rátámadtak, ököllel többször fejbe ütötték és egyikük meg is rúgta őt. Az ügyről további részlet ITT érhető el.

Mentőhelikopter szállította kórházba az egyik sérültet Celldömölk mellől

Egy Rover személyautó haladt pénteken kora este Mersevát felől Celldömölk irányába, amikor eddig ismeretlen okból a jármű a jobb oldali padkára hajtott, ahonnét a sofőr hirtelen kormánymozdulattal akart visszatérni az útra, de eközben elvesztette uralmát a jármű felett, majd a szembejövő sávba sodródott.

Fotó: Horváth Istvánné

Ugyanekkor egy busz, majd mögötte három személyautó haladt a másik irányba, a kisodródó Rover a leghátul haladó Citroennel ütközött. A balesetben a Citroen vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Megsérült még a Roverben utazó két ember is. A baleset részleteiről ITT írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában