születésnap

2021.08.27. 07:00

Fennállásának kerek évfordulóját ünnepli a Sárvári Evangélikus Egyházközség Nőegylete

A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő civil szerveződése, a Sárvári Evangélikus Egyházközség Nőegylete ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Az evangélikus templomban tartott istentiszteleten részt vett Szabó Zoltán, Sárvár alpolgármestere és Rostáné Piri Magda, a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese. Közreműködött a gyülekezet énekkara, a Kortárs Keresztény Kórus. Az istentisztelet után Solymár Gábor videóról vetített előadást tartott, majd Horváth Árpádné elevenítette fel a nőegylet elmúlt 20 évét.

A Sárvári Evangélikus Nőegylet 2000 decemberében alakult meg újra, és az elődök példájának követését tűzték ki célul, a keresztyén nők közösségi szellemének modern irányú összetartásával – mondta el Horváth Árpádné, a nőegylet vezetője. Az egyházi újság dunántúli kipostázásától, a sok országot érintő közös imafelolvasásokon át, a lepramisszióknak készített fáslikötésig sok mindennel segítették az evangélikus közösséget.

Hozzátéve, hogy most már örömmel várnák az új tagok jelentkezését, hisz a stafétát szívesen átadnák a fiatalabbaknak. A húsz éve újjáalakult közösségre Gyarmati István nyugalmazott lelkész úgy emlékezett vissza, hogy annak idején egy kérdőív alapján döntöttek úgy, hogy szükség van a nőegyletre. A lelkész munkája sosem nélkülözheti a közösséget segítő kezdeményezéseket – jegyezte meg Gyarmati István.

Kiemelt képen: A Sárvári Evangélikus Egyházközség Nőegyletének tagjai a 100. évforduló alkalmából rendezett ünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában