Frissen Vasból

2021.08.20. 19:38

Huszár Gábor: Szent István olyan úton indította el az országot, amelyre ma is büszkék lehetünk

A szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomban tartott ünnepi szentmise után Huszár Gábor polgármester kínálta körbe az új kenyeret.

Tóth Judit

A városvezető ezután beszédében azt hangsúlyozta, hogy Szent István olyan úton indította el országát, amelyre ma is büszkék lehetünk. Az uralkodó az ősök és elődök tiszteletét fontosnak tartotta, így vannak ezzel a 838 éves településen, Szentgotthárdon is, ahol a hagyományok őrzésére, a szellemi és épített örökségre nagy gondot fordítanak. A szeretet gyakorlása vezet a legfőbb boldogsághoz – idézett az államalapító király fiához, Szent Imre herceghez írt intelmeiből a polgármester.

Az ünnepség végén kitüntetéseket adtak át. Mesics József a város sportéletében – különösen a labdarúgó szakágban – végzett, több évtizedes lelkiismeretes tevékenységéért kapott elismerést. Kissné Köles Erika pedagógus, szlovén nemzetiségi szószóló kapta a Szentgotthárd városért díjat, amelyet a település érdekében végzett munkájáért, a szlovén kultúra ápolásáért, értékeinek, közösségeinek megőrzéséért ítélt neki a város képviselő-testülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában