Frissen Vasból

2021.08.05. 11:27

Ilyen volt a mentők szemével a drámai életmentés Acsádnál – Újabb részletek az esetről

Az Országos Mentőszolgálat osztott meg részleteket a főúton zajló heroikus küzdelemmel kapcsolatosan. Hatalmas összefogás kellett a sikeres mentéshez.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden kora este újra kellett éleszteni egy motorost Acsád közelében. egy Honda motor haladt Vasszilvágy felől Acsád irányába, amikor szemtanúk elmondása alapján a motoros furcsán a motorra dőlt és a feje is lebukott, majd elhalkult a motor is és elesett a motoros. Arról már írtunk, hogyan zajlott az életmentés a szemtanúk elmondása alapján, de most újabb részletek derültek ki az esettel kapcsolatban. Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán beszámolt arról, hogy a mentők szemén leresztül milyen volt a drámai újraélesztés.

- Az esti órákban érkezett bejelentés a Szombathelyi Mentésirányításra a hét elején, hogy Vasszilvágy közelében egy motoros bukott. Az első bejelentés alapján, a sérült ugyan eszméletlen volt (lélegzett), a helyszínen lévők mégis hamarosan újraélesztésbe kezdtek a mentésirányító segítségével, mert a férfi légzése hirtelen leállt. A percek alatt helyszínre érkező mentők átvették az életmentést és emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért, miközben a közlekedők emiatt megállni kényszerültek. A főúton zajló heroikus küzdelemmel a várakozó autósok is szembesülhettek és több mint egy órán keresztül türelemmel és reménykedve figyelték bajtársaink elképesztő csapatmunkáját. Sokan, még a motorokat is leállították, hogy ezzel se zavarják az életmentőket. Végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a motorost, aki feltételezhetően már a rosszulléte miatt szenvedett balesetet – áll a bejegyzésben.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ujra-kellett-eleszteni-egy-motorost-acsad-kozeleben-5170658/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában